Gulvafslibning

Gulvafslibning


Hvis man er på jagt efter den bedste samarbejdspartner til at foretage en gulvafslibning, er Gulvafslibning København værd at tage med i overvejelserne.

Vi tilbyder et solidt stykke arbejde, udført af medarbejdere som har gjort det til sin spidskompetence at udføre gulvafslibning. Hos os kan du give en beskrivelse af det arbejde du ønsker udført og på den måde finder vi den bedste løsning og den bedste pris på din gulvafslibning.

Alle vores ansatte er professionelle og erfarne, og vi kan garantere kvaliteten altid er i top. De påtager sig med glæde din opgave og deres fineste opgave er at udføre det stykke arbejde som kunden ønsker, så jo bedre beskrevet omfanget af opgaven er, jo mere realistisk bliver det tilbud du modtager på din gulvafslibning.

En guide til dig der overvejer Gør-det-selv afslibning


Når gulvet er blevet gammelt og slidt, kan en gulvafslibning i langt de fleste tilfælde (afhænger naturligvis af gulvtype, slitage osv) genskabe det smukke gulv og du kan endda skifte overfladebehandling og få et helt nyt look i hjemmet.

"Men hvordan udføres en gulvafslibning og hvad skal du være opmærksom på?"

Her får du en lille guide, så du kan få indblik i de forskellige processer og eventuelt udføres opgaven ved at leje vores maskiner. Er du ikke klar til den store opgave selv, står vi naturligvis tilrådighed med et godt tilbud.

Få et tilbud på gulvafslibning, gulvafhøvling eller gulvbehandling.

Maskiner og værktøj – store flader


De maskiner og andet værktøj, som du skal bruge, kan du som regel leje i et det nærmeste byggemarked eller hos os. Det du ikke kan købe dig til er den håndværksmæssige kunnen, der skal til for at bruge dem.

Så inden du går i gang så overvej lige grundigt, om du har de evner, der skal til for at benytte værktøjet. Mener du, at du er klar til opgaven, så er det du skal leje til gulvets store overflader:

 • En stor slibemaskine
 • Slibebånd eller -papir fra groft, korn 16, til fint, korn 100
 • Er gulvet malet eller lakeret skal du også bruge slibeolie

Hvis du lejer en maskine med slibebånd smøres olien ud på gulvet i et meget tyndt lag. Det vil forhindre at støvet fra den gamle afslebne overfladebehandling sætter sig fast på slibebåndet.
Drejer det sig om en helt jævn gulvflade – lamelgulv eller parketgulv – hvor det kun er nødvendigt lige at slibe overfladebehandlingen af, er det også muligt at benytte en rondelslibemaskine. Du skal bare være opmærksom på, at det er forholdsvis let at komme til at lave runde synlige slibemærker, hvis du ikke er virkelig omhyggelig under arbejdet.

Maskiner og værktøj – små flader


Ligesom den store slibemaskine kan lejes, kan de små maskiner også lejes, hvis du ikke har dem. Det du skal bruge til de små flader er:

Kanter og trappetrin

 • Når du skal slibe kanter og eventuelle trappetrin, skal du bruge en kantsliber. Alternativt kan du bruge en excentersliber, hvis du har en kraftig type eller en båndsliber.

Dørtrin og hjørner

 • Når du skal slibe de steder, hvor det er svært at komme til, skal du benytte en deltasliber, en slibeklods og en malingskraber
 • Hvis du lejer maskinerne, er det en rigtig god ide, hvis alle maskiner har en indbygget støvsuger, der opsamler slibestøvet i en pose.

Forberedelse af afslibningen


Det gør arbejdet lettere, hvis du forbereder afslibningen så godt som muligt. Det vil sige:

 • Dyk søm og skru skruer ned, så de ligger 2-3 millimeter nede i gulvet. De kan ødelægge slibepapiret og i værste fald beskadige slibemaskinen
 • Tag fejelister af ved dørtrin og langs vægge. Er du forsigtig, kan de måske genbruges
 • Udbedrer skader i træet
 • Spartel skruehuller og lignende ud
 • Fjern store klatter af lim, maling og spartelmasse
 • Tøm rummet for alt inventar. Lader du hylder og lamper sidde, så dæk dem godt af så støvet ikke ødelægger dem
 • Dæk af til de tilstødende rum. Afslibningen støver rigtig meget, så hvis du vil undgå støv i alle skuffer og skabe skal du dække omhyggeligt af
 • Advar dine naboer, hvis du bor i lejlighed eller rækkehus. Det larmer og tager adskillige timer
Selve afslibningen
Du skal slibe dit gulv over tre gange:
 • Første gang er en grovslibning, hvor du bruger slibepapiret med korn 16 – 24 alt efter, hvor medtaget gulvet er. Det laveste tal er det groveste
 • Anden gang er en mellemslibning. Her bruger du korn 40 – 60
 • Tredje gang er finslibningen, som gør gulvet helt fint og glat. Her benyttes slibepapir med korn 80 – 100
Brug af maskinerne korrekt

Når du anvender maskinerne, skal du gøre følgende:

 1. Anbring ledningen på din skulder, så er den af vejen
 2. Sænke slibefladen forsigtigt ned mod gulvet
 3. Maskinen skal bevæges langsomt og i jævnt tempo
 4. Hav kontrol over maskinen og hold igen, men læn dig ikke imod den og pres den ikke ned i gulvfladen
 5. Du skal jævnligt kontrollere, at slibepapiret ikke flosser og er for slidt. Så skal du skifte det med det samme
 6. Brug eventuelt en børste med stive hår til at fjerne slibestøv fra slibepapiret jævnligt